Massages

Ontspanningsmassage

Het leven is hectisch en draait veelal om andere voor u belangrijke mensen in uw omgeving en net daarom is het heerlijk en nuttig om regelmatig een moment van rust in te bouwen in uw drukke schema.  Dus even niks ...  

Klassieke ontspanningsmassage heeft effect op uw lichaam en geest, u komt even los van de dagelijkse sleur of stress.  Ontspanningsmassage bestaat uit een aangename massage met een aantal specifiek gerichte handelingen.  

U zal deze massage ervaren als een voortdurend wisselend verschil in bewegingen, tempo en druk. Uw ademhaling wordt dieper, uw spieren en pezen worden soepeler en uw lichaam is beter doorbloed.  

Ik bied 2 varianten van ontspanningsmassage aan, die verschillen in massageduur en gemasserde zones:

- intens: duurt een half uur.  Hierbij worden uw rug, nek en schouders gemasseerd.

- relax: duurt een heel uur.  Hierbij worden uw rug, nek en schouders gemasseerd, alsook uw gehele       lichaam.  Dit geeft een extra gevoel van ontspanning.

Bij deze ontspanningsmassages kan worden gekozen uit verschillende heerlijk ruikende oliën of massagecrème.

Jadesteen massage

Bij de Jade Stone massage wordt er gebruik gemaakt van warme jadestenen.  Jade is een reinigende en beschermende steen.

Doel van de massage:

  • helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten
  • biedt verlichting bij stijve en pijnlijke spieren
  • verzacht reumatische pijnen
  • verwijdert gifstoffen uit het lichaam
  • helpt bij gal-, maag en darmklachten
  • heeft een positieve werking op nieren, bijnieren en blaas
  • werkt positief op de geestelijke en lichamelijke oververmoeidheid en herstelt hierdoor de vitaliteit en levenslust
  • helpt bij prikkelbaarheid, vermoeidheid en onrust

Massagekaars met cosmetisch goud

Pure natuurlijke ingrediënten zoals rauwe cacaoboter, sheaboter, sojawas en cocos- en amandelolie vormen de basis van deze luxueuze welzijn & skinfood behandeling - dat tevens een diep vochtinbrengende werking heeft - en bevat tal van huidverzachtende omega's, vitamines en mineralen en is de uitermate beste manier om zowel lichaam als geest te verzachten, te verhelderen en te kalmeren. Elk van de ingrediënten is zorgvuldig gekozen met de nodige aandacht welke huidherstellende voordelen dit kan opleveren.

BELFIDA combineert de meest kwalitatieve natuurlijke ingrediënten met de weelde en luxe van cosmetisch goud. Het combineren van gewoontes en overtuigingen - afstammend uit de oudheid - van wat cosmetisch goud te bieden heeft, maakt van elke BELFIDA ME-CANDLE een extreem luxueuze welzijn & skinfood behandeling met een verbluffend resultaat.

Hotstone massage

De hotstone therapie is een warmte massage, een weldaad voor lichaam en geest.  De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een 'stretching effect' op de spieren.

Voor de hostone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen).

Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45° (worden verwarmd in de heater op 59°).  Na de legging van de hotstones op het lichaam word je gemasseerd met de warmtestenen en olie.  

De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen.  De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever.  Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgifting) en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Een hostone massage heeft een zalig ontspannend effect.  De mix van warmte en aroma's vergroot het gevoel van welzijn.

Deze massage helpt bij:

- stress

- vermoeidheid

- spanningen

- spierproblemen

- blokkades

- reuma en artrose (niet ontstoken)

- slechte doorbloeding

- fibromyalgie

- spijsverteringsproblemen

Deze massage is niet geschikt voor mensen met besmettelijke huidziekten, psoriasis, een verwonde huid, koorts, risico op trombose.

Oceana massage

De Oceana massage is een zachte aangename ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën.  Het doel van deze behandeling is het lichaam helpen de balans te herstellen.  De ritmische aanraking en de oliën doen het werk.  De klant kiest intuïtief de juiste geur die hij/zij op dat moment het meeste nodig heeft.

Cinnamon essential oil: relaxerend, opheffen van blokkades, verminderen van vermoeidheid

Fennel essential oil: ontgiftend, spierspanningen, relaxeren van geest en lichaam

Lavender essential oil: brengt het lichaam in harmonie, anti-stress 

Lemon essential oil: verbetering van de concentratie, anti-stress, anti-aging

Orange essential oil: verbetering van stemmingen en verminderen van slaapproblemen

Tea Tree essential oil: verminderen van psychologische vermoeidheid, relaxeren van vermoeide spieren

 Het gebruik van olie betekend voeding voor de huid.  De stoffen die in de samengestelde olie zit zal opgenomen worden door de haarzakjes die op hun beurt verbonden zijn met het zenuwstelsel.  Het zenuwstelsel wordt dus hierdoor beïnvloed.  Naargelang de plaats waar de olie aangebracht wordt, zal een specifieke werking zich manifesteren.  Zo geeft het masseren met olie op de plaats waar de rug en de schedel samenkomen een kalmerende werking op het zenuwstelsel en verbetering van geheugen en gezichtsvermogen.  Olie op de neus om droogte te vermijden, op de oogleden en in de oren om deze te reinigen.  Algemeen mag men stellen dat net zoals bij een machine het lichaam gesmeerd moet worden.  Olie voorkomt slijtage, reinigt ons lichaam en zorgt voor een goede geleiding van temperatuur.

We maken gebruik van sesamolie: sesamolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en wordt gebruikt om het lichaam te masseren.  Het is een zeer voedzame olie.

Tijdens de massage wordt ze door de bloedvaten in de huid opgenomen en circuleert met het bloed naar de organen van ons lichaam.  Een regelmatig massage met sesamolie is dus heel deugdzaam.  Ze wordt in het bijzonder aanbevolen voor de behandeling van depressies, geestelijke vermoeidheid en geheugenproblemen. 

Bij deze massage wordt eveneens de hoofdhuid gemasseerd met olie, indien u dit niet wenst kan u dit melden bij de boeking.

Kruidenstempelmassage

Dit is een Oostersche massage en gebeurt met kruidenstempels.  Dit zijn warme bindeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten.

De kruidenstempelmassage is een zeer intensieve massage en werkt ook ontgiftend.  De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit effect.

Een kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos.  Dankzij de kruiden en hun aroma's zal niet alleen het lichaam zich ontspannen maar zal er ook op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomen.  De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft.  

De warmte van de kruidenstempels verhoogt de stofwisseling, activeert de bloedsomloop en zorgt voor soepelere spieren.  De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen.  De aroma's van de kruiden werken ook helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.

Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd.  De massage stimuleert het lichaam om beter te werken en brengt het tegelijk tot rust.

INGREDIËNTEN KRUIDENSTEMPELMASSAGE:

Kurkuma: peeling effect

Citroengras: kalmerend, ontspannend

Kamfer: betere doorbloeding, versterkend

Kalmoeswortel: spijsvertering

Gember: spijsvertering, hart- bloedvaten

Haaklelie

Kaffir limoenschil

Sinaasappelschil

Tamarinde: aroma, relax, rust

Schroefpalm

Drukpuntmassage

Een onstpannende drukpuntmassage geeft een extra dimensie aan een gelaatsmassage, waardoor de huid opzienbarend hersteld wordt.

De drukpuntmassage is een massagetechniek die zijn oorsprong vindt in het verre Oosten. Deze techniek wordt o.a . gebruikt in de Tuina, een traditionele massagevorm waaruit de acupressuur is ontstaan; in de Do-in, een oosterse bewegingswijze waarbij men ook op zichzelf masseert; in de Thai Massage, een traditionele massagevorm in Thailand van waaruit de Yoga massage is ontstaan en in de Shiatsu, een Japanse massagevorm van waaruit de Shiatsu Kosmetiek is ontstaan.

Deze massage kan apart geboekt worden voor 30 minuten aan 30 euro, of in combinatie met een ontspannende lichaamsmassage aan 70 euro (massage van 1 uur en 15 minuten drukpuntmassage gelaat)

Bamboemassage

De technieken van deze massage vinden we terug in massages zoal shiatsu, ayurvedische en lymfendrainage.  Bamboemassage gaat verder dan alleen een fysieke ervaring, er worden verschillende diktes en lengtes gebruikt van bamboestokken als verlengstuk van onze handen, voorarmen en ellebogen.  De bamboemassage zal helpen om toxines af te voeren en slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook krampen en triggerpoints te verlichten.  Het is een wellness massage voor zowel mannen als vrouwen, ook voor sportlui, dankzij de stimulatie van de neuromusculaire plaques die de ontspannende en kalmerende eigenschappen versterken.  Ook ideaal voor de behandeling van cellulitis. 

Marc Inbane tanning spray

Gebruik: de natural tanning spray van Marc Inbane is heel eenvoudig aan te brengen en zorgt voor een gezonde, natuurlijke en egaal gebruinde huid, dus geen worteleffect.  Het luxe product is verrijkt met natuurlijke, voedende en authentieke ingrediënten waaronder Aloë Vera en Ginkgo.  Is geschikt voor alle huidtypes en gehele lichaam, droogt snel en zonder vlekken, geen schadelijke UV stralen van de zon of zonnebank en geeft tot 5 dagen een vakantiekleur!

Gebruik Marc Inbane's Glove: spray gelijkmatig de natural tanning spray over de gehele oppervlakte van de glove en wrijf met vloeiende, korte bewegingen over de huid.  De spray trekt vervolgens mooi en egaal in de huid en zorgt voor een prachtig gebruinde teint.  De glove voelt zijdezacht en comfortabel aan, heeft een sterke vezel en laat geen pluizen achter.  Daarnaast is de glove gemaakt van duurzaam materiaal, is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, heeft een handige ophanglus, wasmachinebestendig tot 30°C (gebruik geen wasverzachter of droogtrommel)